• Marcelo ..... construye ..... overbrugt ..... bridges

Groningse nuchterheid met een vleugje Latino temperament

Hoog opgeleid, breed geïnteresseerd, perfectionist, to-the-point en betrouwbaar: Deze opsomming geeft maar een greep uit de eigenschappen die ik als professional bezit. Enkele van mijn vaardigheden heb ik verder kunnen ontwikkelen op de universiteit. Leergierig ben ik hoe dan ook altijd geweest. Als kleuter al vond ik het fijn om te leren over andere landen en culturen en zat ik geregeld met mijn neus in een atlas of een encyclopedie. Het natekenen van vlaggen van alle landen in de wereld was ook een ware hobby voor me.

Op de middelbare school was ik vooral goed in de exacte vakken. Het leek er dan ook op dat ik mijn schoolloopbaan zou vervolgen in de technische en/of medische richting  In de loop van de tijd begonnen vakken als wiskunde, natuurkunde en scheikunde me desondanks zodanig te vervelen, dat ik besloot mij toe te leggen op een studie waar mijn passie wel lag. Spaanse taal & cultuur leek mij wel een geschikte keuze, waarschijnlijk omdat mijn persoonlijke roots ook nog eens in het Latijns-Amerikaanse continent liggen. Hoewel de beroepsperspectieven bij deze opleiding minder waren dan bij een doorsnee béta-studie, heb ik nooit spijt gekregen van deze keuze. Ik kan zeggen dat mijn studietijd een plezierige periode was.

Ik ben een reislustig persoon. Ik ben een aantal keren in Brazilië geweest, het land waar mijn moeder vandaan komt. Dankzij een studiebeurs heb ik in 2010 de mogelijkheid gekregen om een half jaar in Argentinië te studeren. Dat was een bijzondere ervaring voor me, niet alleen als student maar ook als persoon. Ik moest me zien te redden in een samenleving die nogal verschilt met die in Nederland. Daardoor ben ik zelfverzekerder geworden en groeide mijn inlevingsvermogen. Het verblijf in Argentinië beviel me zo goed, dat ik in 2013 besloot er nog een keer naar toe te gaan. Tot eind 2015 heb ik er samen met mijn Argentijnse vriendin gewoond.

Vervolgens heb ik in 2017 in Portugal gewoond en gewerkt. Nu woon ik weer in Nederland en mag ik mezelf beëdigd vertaler Spaans noemen!

 • Beëdigd

  Marcelo nu ook beëdigd vertaler Spaans

  Heb je vragen over Marcelo's diensten als beëdigd vertaler Spaans? Stel deze gerust via het contactformulier.

 • Vertalen

  Worstel je met een Spaanstalige of Engelstalige tekst en wil je precies weten waar deze over gaat?

 • Spaanse lessen

  Mijn passie en inzicht op het gebied van de Spaanse taal & cultuur breng ik graag over op anderen.

 • Fitness & Lifestyle

  In mijn vrije tijd sport ik veel. Mijn ervaringen hierin wil ik graag met jullie delen door middel van korte blogs op deze pag

 • Mijn 5 CrossFit-doelstellingen voor 2022

  Al sinds 2019 doe ik regelmatig aan CrossFit. Eind 2022 wil ik de volgende doelstellingen in deze sport gehaald hebben: t...

  Lees meer
 • Mijn Lifestyle als fitnesser

  Fitness en Lifestyle hebben veel met elkaar te maken. Veel sportschoolbezoekers zullen fitness beschouwen als een onderdeel van...

  Lees meer
Archief

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.