• Marcelo ..... construye ..... overbrugt ..... bridges

Sterker worden dankzij Vita Sana

Geplaatst op 24-01-2019

Mirjam van Vita Sana in Groningen is een personal trainster die ik iedereen van harte kan aanbevelen. Nu nog als beoordeling ***** erbij en klaar is ook die review. Ja, zo zouden, volgens mij, de meeste mensen een recensie op de sociale media plaatsen. Ik wil in dit geval wat uitgebreider zijn. Ik had liefst 8 maanden wekelijkse begeleiding van Mirjam en alleen al daarom verdient ze een recensie die langer is dan 1 zin (uiteraard met *****).

In april 2018 vond ik dat het hoog tijd was om weer te beginnen met sporten. Na maandenlang inactief te zijn geweest, besefte ik dat ik gezonder moest gaan leven. En zo kwam ik (niet toevallig) terecht bij Vita Sana, dat in het Italiaans Gezond Leven betekent. Ik vond dat ik de hulp van een sterke meid met Italiaanse roots op dat moment wel kon gebruiken.

Tot mijn tevredenheid reageerde Mirjam vrij snel op mijn e-mail waarin ik haar had gevraagd of ik een afspraak met haar kon maken. Toen het zover was, had ik even geen zin en kwam ik niet opdagen. In haar reactie op mijn spijtbetuiging via Whatsapp daarover liet ze weten dat ik me geen zorgen hoefde te maken en dat we gewoon een nieuwe afspraak konden maken. Ze adviseerde me bovendien daar niet over in te zitten. Deze vriendelijke Whatsapp-berichten bevestigden mijn idee dat ze een geschikte persoon leek om mij in de sportschool te begeleiden.

De week daarop lukte het me godzijdank wél te komen opdagen. We voerden een intake-gesprek, waarin ik ruimschoots de gelegenheid kreeg te vertellen over onder andere mijn toen sombere buien. Ik zei dat ik weer positief in het leven wilde staan en dat ik dacht dat sporten hierbij kon helpen. Ze liet blijken dat ze me graag een steuntje in de rug wilde geven. Het viel me tijdens het gesprek op dat ze goed luisterde en dat ze een groot inlevingsvermogen heeft. Ze wist gelijk te bedenken welke soort training goed bij me zou passen: de full body workout, trainingen die zich richten op het gehele lichaam.

Mijn trainingssessies met Mirjam begonnen al snel vruchten af te werpen. Haar aanwezigheid en aanmoedigingen hadden meteen een motiverende werking op mij. Elke keer weer lukte het me tijdens de sessies tot mijn limiet te gaan en af en toe zelfs daarover. Doordat haar trainingssessies altijd gevarieerd zijn, kreeg ik ook plezier in het fitnessen. Geen enkele training is bij Vita Sana hetzelfde. We waren weliswaar veel bezig met de zogenaamde compound oefeningen als de deadlift, squat en de benchpress, maar dan vaak wel als superset in combinatie met andere type oefeningen. Daarnaast leerde ik van Mirjam dat er van deze drie oefeningen meerdere varianten bestaan. Zo had ik bijvoorbeeld nooit eerder gehoord van de Sumo Deadlift, waarbij je zoals een sumoworstelaar met je voeten breder dan schouderbreedte gaat staan. Een charmante oefening!

De deadlift, de koning der oefeningen, is uiteindelijk mijn favoriete bezigheid in de sportschool geworden. Ik haal altijd veel uitdaging uit deze toch gecompliceerde oefening. Een goede technische beheersing is namelijk essentieel om het maximale effect ervan te bereiken en om blessures te voorkomen. Gelukkig was Mirjam steeds in de buurt bij het aanleren van deze oefening. Dankzij haar jarenlange ervaring in de deadlift is ze de aangewezen persoon hiervoor. Mijn oorspronkelijke doelstelling om aan het eind van het jaar 100 kg te deadliften bleek veel te bescheiden. Dit lukte me al in september en momenteel zit mijn persoonlijk record op 120 kg!

De persoonlijke training van Mirjam bij Vita Sana heeft mij zowel lichamelijk als mentaal een sterker mens gemaakt. Ze is deskundig, enthousiast en heeft een luisterend oor. Ik ben er dan ook van overtuigd dat werkelijk iedereen gebaat kan zijn bij coaching door Mirjam.

Mirjam, grazie di tutto!

Deel dit bericht:

 • Quizvraag

  QUIZ: In welke stad staat deze brug?

  Marcelo geeft churros en les Spaans als je deze vraag goed beantwoordt. Stuur je antwoord via het contactformulier.

 • Over Marcelo

  Groningse nuchterheid met een vleugje Latino temperament

 • Vertalen

  Worstel je met een Spaanstalige of Engelstalige tekst en wil je precies weten waar deze over gaat?

 • Spaanse lessen

  Mijn passie en inzicht op het gebied van de Spaanse taal & cultuur breng ik graag over op anderen.

 • Fitness & Lifestyle

  In mijn vrije tijd sport ik veel. Mijn ervaringen hierin wil ik graag met jullie delen door middel van korte blogs op deze pag

 • Mijn Lifestyle als fitnesser

  Fitness en Lifestyle hebben veel met elkaar te maken. Veel sportschoolbezoekers zullen fitness beschouwen als een onderdeel van...

  Lees meer
 • Sterker worden dankzij Vita Sana

  Mirjam van Vita Sana in Groningen is een personal trainster die ik iedereen van harte kan aanbevelen.

  Lees meer
Archief

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.